Halvveistilhundre

Jeg- en knehøne?

I dag passer jeg karakteristikken perfekt: svak, karakterløs person. Og årsaken er…? Ganske riktig, jeg har et småvondt kne, og etter mange år med knetrøbbel så får det frem feigingen i meg fortere enn fortest. Den feigingen er for øvrig ganske nær overflaten til enhver tid, -bare gi meg et helseleksikon så dør jeg av alle sykdommene der fra A til Å. (Sliter litt med å dø av «flis i fingeren» riktignok.)

Altså, jeg liker ikke vondt kne – spesielt ikke når det er det høyre ettersom det gav meg nesten konstante problemer fra jeg var 17 til jeg var 45. Dermed ble det også pinglete joggetur i kveld. Jeg satset på intervalltrening ut fra logikken om at «det gjelds som løping», men egentlig løper jeg bare 1/3 av tiden og det må bare være mindre belastende for knærne – tror jeg. Akkurat ja, det ble det til og med flertall av de knærne, selv om det bare er det ene som krangler. Jeg får trøste meg med at jeg kom meg ut en tur i det minste. Faktisk nesten 5 km. OK, 4,7 da hvis man skal tro Endomondo.

Dessuten har jeg meldt meg på sommerferie. Altså, det jeg har meldt meg på er den turridningen som jeg nevnte i forrige innlegg. Den som intet våger, intet vinner. Jeg kontaktet ridesenteret og fikk beskjed om at erfaring ikke var nødvendig og at det nok skulle gå bra. Så da satser jeg på snill hest og litt flaks. Jeg tror det blir innmari morsomt faktisk.

Akkurat det får meg til å lure litt på om jeg kanskje har skrytt på meg litt for høy knehønefaktor? Det kan ikke bestrides at jeg er en naturlig sofagris som har mitt naturlige habitat enten i en god lenestol foran peisen, eller makelig henslengt i sofaen med en bok – det være seg god, eller mindre god. Likevel prøver jeg å dytte meg selv ut fra komfortsonen og har faktisk gjennom mitt drøyt halve centennium (ble latinen riktig der, mon tro?) på jorden forsøkt en del ting som egentlig ikke burde være kompatible med knehøne – eller sofagris for den del.

  • Judo. Min ungdoms sportslige utskeielse der jeg faktisk klarte å «holde ut» i nesten 5 år, helt til jeg ødela det før nevnte kneet. Det var faktisk moro helt til jeg kom såpass langt opp i gradene at jeg følte jeg burde kunne prestere noe.
  • Miniatyrskyting. Kort karriére som skytter da jeg kom ut i min første jobb. Det var en del skyttere på stedet der jeg jobbet og de drev og fleipet med at jeg burde bli med og prøve. Jeg tok dem på ordet, og til deres store forskrekkelse traff jeg faktisk målskiva. Det er vel det eneste jeg har prøvd som jeg har følt jeg har hatt et snev talent for.
  • Karate. Nok en kort karriére. Etter et år og to graderinger, så fikk jeg en smell i en hånd. Den ble aldri helt seg selv igjen og dermed følte jeg heller ikke at jeg kunne begynne igjen.
  • Seiling. Joda, jeg prøvde meg på det også som et ledd i en litt forsinket 40-års krise. Det falt vel ikke helt heldig ut, men var en interessant opplevelse så lenge den varte. (Hendelsene er nærmere beskrevet i tvillingbloggen min «Dra te’ sjøss«). Det er kanskje ikke så sært, men når man går til det skritt og skaffer seg egen båt som man skal prøve å håndtere alene, så blir det litt tøffere. Eller dummere, hvis man nå absolutt MÅ fiske fram realismen i prosjektet.
  • Løping – som beskrevet i herværende blogg. De gærne har det godt -så lenge knea holder…
  • Og nå vurderer jeg altså å gi meg ridning i vold, om enn ikke som hobby. (Men jeg må innrømme jeg har smugkikket på turridning på Island og i Irland altså, selv om jeg først vil prøve meg på de to dagene i norsk fjellheim. Jeg trenger jo ikke hive meg ut på det aller brådypeste, liksom.)

Men, jeg merker altså når jeg lister opp dette her at de idrettene/aktivitetene jeg har forvillet meg innom ikke nødvendigvis er det man forbinder med knehøner og sofagriser sånn i det daglige. Er det en skjult eventyrer som prøver å trenge seg ut her, mon tro?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: